SpatialChat használata

A SpatialChat használata

A SpatialChat egy virtuális party szervező oldal, ahol akár 50 vendég is jelen lehet egyszerre. Videókat, képeket oszthatunk meg egymással, beszélgethetünk, vagy akár a számítógépünk képernyőjét is megmutathatjuk a résztvevőknek.

kezdo

Ha a kezdő oldalon a Try Me gombra kattintunk, és megadunk egy nevet, akkor lehetőségünk van kipróbálni a felületet. Ez egy olyan szoba, ahova bárki beléphet, így sosem tudhatjuk kivel futunk össze. (Jobb, ha a kamerát és esetleg a mikrofont is kikapcsolva tartjuk.)

spatialchat_belso

Ha beléptünk, akkor a fentebb látható felületre érkezünk. A résztvevők minden esetben egy kör alakú ablakban jelennek meg. A saját ablakunkat mozgatni is tudjuk. Ha éppen közel megyünk valakihez, akkor a tőle érkező hangok felerősödnek, mint mikor a valóságban belépünk a köreibe.

Most ismerjük meg az oldal tetején található menüsort:

Résztvevők Itt láthatjuk a résztvevők aktuális számát.
Videó Ide kattintva YouTube videót oszthatunk meg. Adjuk meg a videó linkjét, és kattintsunk az OK gombra. Ekkor megjelenik a videó egy új mozgatható ablakban.
Kép Ide kattintva képet oszthatunk meg. Megadhatjuk a kép URL címét is vagy fel is tölthetünk egyet a saját számítógépünkről. Hasonlóan a videóhoz, a kép is egy új ablakban jelenik meg, amit bárhova mozgathatunk.
Képernyő Ide kattintva megoszthatjuk a számítógépünk képernyőjének teljes tartalmát, vagy csak egy alkalmazás ablakot, vagy a böngésző egy adott lapját.
Kamera Ez a gomb a kamera be- és kikapcsolására szolgál.
Mikrofon Ezzel a gombbal bekapcsolhatjuk vagy némíthatjuk a mikrofont.
Támogatás Ide kattintva levelet írhatunk a felmerülő problémákkal kapcsolatban.
Kilépés Ide kattintva tudunk kilépni az adott szobából.

Ha saját party szobát szeretnénk létrehozni, akkor a kezdőoldalon a Create Space gombra kattintva tehetjük ezt meg. A következő lépésben meg kell adnunk az e-mail címünket és a szoba nevét, majd a CREATE gombra kattintani.

spatialchat_create

A SpatialChat e-mailt küld számunkra, amelyben két link szerepel. Az egyik a szoba linkje, amit ha megosztunk ismerőseinkkel, be tudnak lépni az általunk készített party térbe. A link általában ilyen formájú: https://spatial.chat/s/TryMe
A másikra kattintva testreszabhatjuk a szobát, de csak kép feltöltésére van lehetőség.

facebooktwittergoogle_plus