Rólunk

A T@T a Tanulást (digitálisan)elősegítő Technológia, az angol TEL (Technology Enchanced Learning) kifejezésből származik. Az ELTE T@T labor az Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatikai Tanszékén belül jött létre és hivatásának tartja az élményalapú tanulási környezetek meghonosítását az oktatáson belül. Ennek érdekében fejti ki oktatási, kutatási és fejlesztési tevékenységeit a legfrissebben megjelenő technológiák alkalmazásával. Célunk, olyan innovatív informális tanulási installációk felállítása, amelyek lehetnek akár a formális tanulás eszközei is, de alkalmasak más környezetben (például múzeumokban) is az érdeklődés felkeltésére és a felfedezés élményének átadására.
Kövess minket a közösségi hálón!

TET KuckóA T@T Kuckót is laborunk  hozta létre a közoktatás, a tanárképzés és az oktatási technológiafejlesztés további közelítése érdekében. A T@T Kuckó tulajdonképpen egy technológiai játszóházként funkcionál kicsik és nagyok, felhasználók, tanárok, illetve fejlesztők számára egyaránt. Olyan környezetet alakítunk ki, amely költséghatékonyan tudja biztosítani a flexibilis közösségi foglalkozások színterét, legyen az formális iskolai vagy egyetemi óra, nem-formális szakkör vagy műhelyfoglalkozás, illetve informális gyermek vagy családi élményszerző aktivitás. Ugyanakkor a Kuckó helyet ad a legmodernebb technológiák megismerésének és felhasználásának a tanulási folyamatban. Ezek segítségével hallgatóink appokat, egyéb eszközöket, módszertant, tananyagokat és foglalkozásokat dolgoznak ki, melyeket a helyszínen, illetve az internetes felületeken keresztül is lehet terjeszteni, mentorált módon elsajátítani.

A T@T labor fejlesztései összehangolt műhelymunka keretében történik, amely több óra projektmunkáját is magában foglalja:

 • SW technológia labor (EHA: IPM-08sztSZT1L/7 )
  oktató: Turcsányi-Szabó Márta;
  hely/idő
  : megbeszélés szerint
 • Tanulási Technológiák  (EHA: IKI-IACG/1 és TANB-106/30/4 és TANM-PPM-111/10) ;
  oktató: Turcsányi-Szabó Márta;
  hely/idő
  : kedd 10-11:30, PC4
 • Interaktív média alkalmazása (EHA: IKP-9185/1),
  Interaktív média programozása
  (EHA: IKP-9186/1),
  Interaktív média kutatási területei (EHA: INFPHD417-K-6),
  Multimédia a múzeumban
   (EHA: TK2N4MT1/1),
  Természettudomány-kommunikációs portál készítése, üzemeltetése
   (EHA: TK2N4TP1/1)
  oktató
  : Turcsányi-Szabó Márta;
  hely/idő
  : PC2 kedd 16-18:30
 • Webanimáció (EHA: IPM-08medWA/? és IKI-WANG/? )
  oktató
  : Pluhár Zsuzsa és Miksztai-Réthely Brigitta;
  hely/idő
  : PC9 változó
 • HÓDítsd meg a biteket Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny (International Contest on Informatics and Computer Fluency) – MINDENKINEK szervezése és lebonyolítása – kapcsolódó órák: Telementorálás I. és II (EHA: TANB-107/4 és TANM-PPM-111/a4, TANB-106/20 és TANM-PPM-111/16 )
  oktató
  : Pluhár Zsuzsa; hely/idő: PC9 változó
 • Honlapok funkcionális és arculati tervezése (IPM-08MedHSZG/?)
  oktató: Abonyi-Tóth Andor; hely/idő: beosztás alatt

Tarts velünk! Vedd fel óráinkat, Szoftvertechnológia laborunkat, vegyél részt projektjeinkben, írjál szakdolgozatot/diplomamunkát/TDK-t/doktorit és fedezzük fel együtt a tanulási élményt nyújtó technológiák lehetőségeit!

Jó munkát! Jó szórakozást!

Az oldalnak a következő aloldalai vannak: