Élményinformatika mindenkinek!

promo-pic-v2

A kuzus célja
Az informatika – különösen az online oktatás szükséges térnyerése óta – hatalmas részét képezi a mindennapoknak, s annak átfogó ismerete mára már elengedhetetlenné vált az összes korosztály számára. A kurzus hatalmas segítséget nyújthat a felzárkózásban, vagy a témában való fejlődésben. Nem csupán az utóbbi évek legizgalmasabb technológiai eszközeit mutatja be, de kiemelt hangsúlyt fektet azok élményszerű megtanulására, illetve -tanítására is az online elvégezhető feladatok és foglalkozások által!

Ingyenes regisztráció: http://tiny.cc/Elmenyinformatika

További információkat és a kurzus oldalát itt találod meg!

Milyen témákat ismerhet majd meg és hogyan?
Az elsődlegesen digitalis tanítási módszerekkel elindult Élményinformatika kurzuson belül az elmúlt évek során az egyénileg választható modulok száma 15 fölé nőtt, így a tárgy mára már rengeteg különböző informatikához kapcsolható tudományterületet foglal magába; a robotoktól kezdve a telefonos alkalmazásokon át az animáció- és videószerkesztésig, és még tovább! Ezáltal mindenki megtalálhatja a számára legközelebb álló, vagy épp legérdekesebbnek tűnő témakört az elmerüléshez, hiszen az élményalapú tanulás elérését rendkívül elősegíti a motiváció és a kezdetektől fogva fennálló lelkesedés.
A kurzus minden kiválasztot témakörén belül szükséges egy, az anyaggal kapcsolatos projekt elkészítése, valamint egy foglalkozásterv, azaz egy mások számára is érdeklődést, valamint izgalmas tanulást garantáló témabemutató megalkotása. Az önálló és online munkához a kurzus során mindenki rendszeres ön-, illetve társértékelést is végez. A modulokon belül továbbá közös ötletelésre, valamint tapasztalok, kérdések, útmutatók megosztására alkalmas fórumokat találhatnak.

Kiknek ajánljuk, milyen módon fejleszt a kurzus?
Az Élményinformatika az általános iskola felső tagozatától kezdődve bárki számára tartalmaz újdonságokat. Függetlenül a témák, és korunk technológiáinak általános ismeretétől, az informatikában teljesen kezdő felhasználók is ugyanolyan könnyen befogadható leírásokra találhatnak majd, mint a gyakorlott, akár IT-s területen dolgozó, vagy azt oktató személyek.

Különösen ajánlott tehát:badges-pic

  • Diákoknak, akik szeretnének izgalmas informatikai kihívásokat teljesíteni, és bővíteni az informatikai ismerettárukat!
  • Általános- és középiskolai képzésben, továbbá szakképzésben tanító/gyakorló tanároknak és tanárjelölteknek, akik szeretnének oktatásban remekül alkalmazható, az élményalapú foglalkozáshoz felhasználható digitalis eszközökkel/módszertanokkal ismerkedni vagy továbbfejlődni
  • Felsőoktatási képzésben tanító tanároknak, IT-s területen dolgozó felnőtteknek, akik szeretnének lépést tartani az újdonságokkal a 21. századi technológia területén, továbbá nyitottak a tanulást támogató projektek létrehozására, illetve a tanulókkal/kollégákkal történő együttműködésre, közös gondolkodásra
  • Oktatással és/vagy informatikával nem foglalkozó személyeknek, akik szeretnének magabiztosabban mozogni online (vagy offline), történjen az magyar vagy akár idegen nyelven, valamint multidiszciplináris közegben szeretnének projekteken dolgozni a technológiai szakszavak ismeretével.

Minden egyes korosztály és szerepkör számára lesznek már ismerős, illetve teljesen új részei a tárgynak. Az ismerős részek újra felidézésével, esetleg gyakorlásával, valamint az új információk feladatokon megoldása során történő feldolgozásával a kurzus elvégzése nagy fejlődést eredményezhet mind a legfrissebb technológia vívmányok ismeretében, mind az élményalapú, izgalmas tanulásban és a tanultak továbbadásában, oktatásában.

Milyen előfeltételek szükségesek?
Általánosságban minden modul feltétele az alapszintű számítógépes- és mobilhasználat. A választhatók közül néhány nehézsége eltérhet, de alapszintű ismeret esetén is teljesíthető a tárgy kiváló fokozatra. Ezenkívül előfordulhat még ingyenes programok, illetve webáruházakból beszerezhető eszközök szükségessége, utóbbi esetén kérésre garantált bármely szükséges eszköz kölcsönvétele, vagy ingyenes használata az egyetemen belül.

Kikkel tanulok együtt?
A kurzus során különböző fokozatokon, különböző tudományterületeken (akár angol nyelven) tanuló diákokkal és hallgatókkal, illetve általános- és középiskolai, vagy egyetemi- és szakképzésben tanító gyakorló tanárokkal és tanárjelöltekkel, továbbá a világ bármely munkaterületéről érkezett, a digitális technológia felé érdeklődést mutató résztvevőel tanulhat és működhet együtt.

facebooktwittergoogle_plus