A kuckóról…

Tet Kuckó LogóA T@T Kuckót a T@T Labor (http://tet.inf.elte.hu/) hozta létre a közoktatás, a tanárképzés és az oktatási technológiafejlesztés további közelítése érdekében. A T@T Kuckó tulajdonképpen egy technológiai játszóházként funkcionál kicsik és nagyok, felhasználók, tanárok, illetve fejlesztők számára egyaránt. Olyan környezetet alakítunk ki, amely költséghatékonyan tudja biztosítani a flexibilis közösségi foglalkozások színterét, legyen az formális iskolai vagy egyetemi óra, nem-formális szakkör vagy műhelyfoglalkozás, illetve informális gyermek vagy családi élményszerző aktivitás. Ugyanakkor a Kuckó helyet ad a legmodernebb technológiák megismerésének és felhasználásának a tanulási folyamatban. Ezek segítségével hallgatóink appokat, egyéb eszközöket, módszertant, tananyagokat és foglalkozásokat dolgoznak ki, melyeket a helyszínen, illetve az internetes felületeken keresztül is lehet terjeszteni, mentorált módon elsajátítani.

DSC_0594A Kuckót az Informatikai Karon a T@T Labor üzemelteti, helyet adva az ELTE többi tanárképző karának is foglalkozások tartása céljából. Az üzemeltetés módja most van kialakulóban, amely fontos része az érdeklődő hallgatókkal való együttműködés az állandó felügyelet megoldása érdekében és a hallgatók gyakorlati felkészítése a technológiagazdag, hatékony pedagógiai módszertan elsajátítása.

DSC_0662Napközben tanárképzést és tanulási környezetek fejlesztését megcélzó egyetemi órák kerülnek megtartásra a kuckóban, amelyekhez időnként meghívunk egy-egy iskolai osztályt tanárral együtt, foglalkozásokat tartva a diákok számára a felállított technológia és módszertan segítségével a hallgatók közreműködésén keresztül. Délutánonként a hallgatókkal együtt szakköri foglalkozásokat alakítunk ki az azokra jelentkező általános és középiskolás diákok számára, hétvégeken pedig családi foglalkozásokat kezdeményezünk az érdeklődőknek.

DSC_0021A T@T labor célja az IKT gazdag hatékony pedagógiai módszerek és az ahhoz szükséges flexibilis környezet modelljének kialakítása és elterjesztése. Ennek érdekében hozta létre a Kuckót és fejleszt további internetes tananyagokat tanárok és diákok számára egyaránt, valamint üzemeltet tanulói és tanári közösségeket a valós tér virtuális kiterjesztése érdekében.

 

Kreatív ötleteink megvalósítása csak kreatív környezetben lehet!

20161004_094930

Ehhez a színes, tartós és nagyon kényelmes bab-szem babzsákokkal sikerült Kuckónkat berendezni a bab-szem bútorbolt támogatásának köszönhetően. Itt aztán kényelmesen ötletelhetünk vagy tabozhatunk. De még a robotok is vidáman szaladgálhatnak körülöttünk.

facebooktwittergoogle_plus