Alkossunk együtt

szojatek4

Május 9-e az Európai Unió napja. Az alábbi linken interaktív formában ismerkedhettek meg a tagállamokkal: https://europa.eu/learning-corner/the-eu-whats-it-all-about_hu

Ebből az alkalomból egy társasjáték készítésére buzdítunk titeket!

Készítsetek egy ábrát, amelyen az Európai Unió városai szerepelnek. Ezeket a városokat kössétek össze nyilakkal úgy, hogy amilyen betűre végződik egy város neve, a következőnek olyan betűvel kell kezdődnie. A nyíl mindig a következő város felé mutasson. Ha elkészítettétek az ábrát, kezdődhet a játék! 😉

A játék menete

Kő-papír-ollóval, vagy egy dobókockával eldönthetitek, hogy ki kezdjen. A kezdő játékos kiválasztja a kiinduló várost. Ha innen több útvonal áll rendelkezésére, eldönti, hogy merre induljon. A következő játékosnak onnan kell tovább folytatnia. A játékosok így lépnek felváltva egyik városból a másikba. Aki már nem tud olyan városra lépni, ami még nem szerepelt a lépések között, vagy nincs tovább út, az veszít.

Kezdetnek mi is készítettünk egy ábrát nektek:

jatek

Készítsétek el saját pályátokat, és játszatok közösen testvéretekkel, barátotokkal, osztálytársatokkal! A pályát osszátok meg velünk padleten, a kihívás alatti “+” jelre kattintva egy bejegyzésben a következő formák valamelyikében:

  • Ha papíron készítettétek el, akkor a lapot fényképezzétek le, és a fotót töltsétek fel padleten.
  • Ha távol vagytok egymástól, akkor játszhattok például egy online gondolattérkép szerkesztőben is. Ehhez a coggle.it weboldalt ajánljuk. Az elkészült térképet osszátok meg, és linkjét egy posztban helyezzétek el padleten, vagy képernyőképet is készíthettek, ha nem túl nagy a pálya.

A játékot később tovább is fejleszthetitek! Nehezíthetitek például a feladatot, ha a városra jellemző képet szúrtok be a város neve helyett, és csak akkor léphet rá valaki, ha ez alapján meg is tudja nevezni a várost. A jellemző képek ábrázolhatnak épületet, tájat, ételt, híres embert, stb.
Persze legyetek kreatívak, és találjátok ki, hogyan lehetne még másképpen továbbfejleszteni! 🙂

Az általunk ajánlott gondolattérkép szerkesztő használatához segítséget találtok itt:

NÉZD MEG A FACEBOOKON IS!

Az általatok rajzolt pályákból válogatást készítünk a T@T Kuckó honlapján.
JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNUNK! 😊

facebooktwittergoogle_plus