Lányok Napja a T@T kuckóban (2016. április 28)

DSC_0012

Kóstolj bele a technológiai játszóház világába!

Gyere és ismerkedj meg a T@T Labor életével! Kinectezz, akár macskával is, teljesítsd a robot-akadálypályánkat, teszteld gondolkodásodat feladványainkkal és készíts velünk ékszert használaton kívüli, elromlott informatikai eszközökből!

Szeretettel várunk, ha vidám és élvezetes tevékenységeken keresztül szeretnél megismerkedni célkitűzéseinkkel és eszközeinkkel.

Bővebben a programokról:

  • Egy kicsi mozgás senkinek sem árthat: ha szeretsz kinectezni, megmutatjuk, hogyan készíthetsz rá saját alkalmazást. Mindebben a Scratch-macska lesz a segítségünkre.
  • Hogyan gondolkozik egy informatikus? Teszteld a tudásod! Előképzettség nem szükséges. Gondolkodtató feladványaink várnak. Vajon meg tudod válaszolni mindegyiket?
  • Hogy boldogulsz az irányítással? Próbáld ki magad egy robot-akadálypályán! Válassz vagy építs robotot és vezesd a célig!
  • Megmutatjuk interaktív plakátjainkat és felfedjük, hogyan lehet ilyeneket készíteni.
  • Digitális nyomokat is hagyhattok a virtuális faliújságunkon.
  • Elektronikai veszélyes hulladék vagy figyelemfelkeltő design-elem, esetleg üzenet lesz egy eszköz, ha meguntad vagy elromlott? Ne dobd ki! Használd újra régi eszközeidet! Alkalmazd és szabd magadra az újdonságokat!

Készíts velünk ékszereket! Fülbevalók, nyakláncok QR és AR kódok használatával, billentyűből, ellenállásból és még sok-sok informatikai kütyüből! Ha van olyan eszközöd, amit szeretnél felhasználni, hozd magaddal: segítünk feltrancsírozni, átalakítani és ékszerré varázsolni.

Mindeközben megismerkedhetsz a Scratchmeccs döntőseivel, akik lányokként programozói versenyen nyújtottak kimagasló teljesítményt.

facebooktwittergoogle_plus